YouTubers πωλούν αδημοσίευτα βίντεο σε εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης – Έως και $4 ανά λεπτό περιεχομένου

YouTubers πωλούν αδημοσίευτα βίντεο σε εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης – Έως και $4 ανά λεπτό περιεχομένου

YouTubers και άλλοι δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου πωλούν αδημοσίευτα βίντεο σε εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης που αναζητούν αποκλειστικά βίντεο για να εκπαιδεύσουν καλύτερα τους αλγορίθμους τους, κερδίζοντας συχνά χιλιάδες δολάρια ανά συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η OpenAI, η Google της Alphabet, η Moonvalley και αρκετές άλλες εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης πληρώνουν συλλογικά εκατοντάδες δημιουργούς περιεχομένου για πρόσβαση στα αδημοσίευτα βίντεό τους, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Αυτό το περιεχόμενο, το οποίο δεν έχει αναρτηθεί αλλού στο διαδίκτυο, θεωρείται πολύτιμο για την εκπαίδευση συστημάτων AI, καθώς είναι μοναδικό.

Οι εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης πληρώνουν επί του παρόντος μεταξύ 1 και 4 δολαρίων ανά λεπτό υλικού, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τις τιμές να αυξάνονται ανάλογα με την ποιότητα ή τη μορφή του βίντεο.

Τα βίντεο που έχουν γυριστεί σε 4Κ, για παράδειγμα, τιμολογούνται υψηλότερα, όπως και βίντεο που έχουν ληφθεί από drones ή χρησιμοποιούν τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια. Τα περισσότερα βίντεο που δημιουργήθηκαν για δίκτυα όπως το YouTube, το Instagram και το TikTok, πωλούνται μεταξύ 1 και 2 δολαρίων ανά λεπτό.

Αντέχεις την αλήθεια; Μάθε ό,τι οι άλλοι δεν θέλουν να ξέρεις.

Κάνε εγγραφή στο newsletter του piestirio.gr

Η OpenAI, η Meta και η Adobe λάνσαραν πέρυσι εφαρμογές παραγωγής βίντεο μέσω AI, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν ρεαλιστικά βίντεο μέσω γραπτών οδηγιών. Για να το κάνουν αυτό, όμως, οι εταιρείες χρειάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να εκπαιδεύσουν τον αλγόριθμό τους, μερικές φορές ακόμα και εκατομμύρια ώρες περιεχομένου.

Ορισμένοι δημιουργοί περιεχομένου τραβούν εκατοντάδες ώρες βίντεο κάθε χρόνο κατά τη διαδικασία δημιουργίας βίντεο για πλατφόρμες όπως το YouTube, το Instagram ή το TikTok. Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτού του περιεχομένου δεν αναρτάται ποτέ στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημιουργοί δεν κερδίζουν χρήματα από αυτό. Με την πώληση αυτού του περιεχομένου σε εταιρείες AI, οι δημιουργοί έχουν έναν τρόπο να διαφοροποιήσουν το εισόδημά τους πέρα από τις διαφημιστικές συμφωνίες για εμπορικά βίντεο.

Οι εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις για τη χρήση κειμένων, βίντεο και φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο χωρίς να αποζημιώνουν τους δημιουργούς. Πέρυσι, εκδότες, ηθοποιοί και δημιουργοί περιεχομένου κατέθεσαν αγωγές κατά των OpenAI, Meta, Nvidia και άλλων για τη χρήση περιεχομένου για τη δημιουργία μοντέλων ΑΙ και φερόμενη παραβίαση της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το piestirio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη
στιγμή που συμβαίνουν, στο Piestirio.gr